Ons Volksbos wordt steeds mooier

In december is het Volksbos jarig, het bos wordt 20 jaar! We kunnen gerust spreken van het mooiste bos in de verre omgeving. De flora en fauna ontwikkeld zich steeds meer tot een waar natuur paradijs voor Nederlandse verhoudingen. Nu heeft het nieuwe VVD/PvdA Kabinet besloten toch een zesbaans snelweg naast het Volksbos als verbinding met de Blankenburgtunnel aan te willen leggen.

Dat zal een ramp zijn voor de verdere ontwikkeling van de Volksbos natuur en de groene long die Midden-Delfland nu nog is! Het is ook waanzin die tunnel voor 1 miljard, de files nemen hand over hand af, het is een geweldige verspilling in tijden van grote ingrijpende bezuinigingen.

De PvdA kwam (bij monde van Kamerlid Attje Kuiken) haast op alle acties tegen deze plannen vertellen dat ze mordicus tegen de Blankenburgtunnel waren. Nu heeft de PvdA fractie zich vastgelegd op het regeerakkoord met die
vermaledijde tunnel van 1 miljard.

Dit is draaien, waar het zware woord , ‘verraad’ niet bij misstaat. Zeker omdat met de PvdA er een meerderheid tegen in de Tweede Kamer leek te bestaan.

Binnenkort hoort u meer over wat we nog willen ondernemen om dit ‘verraad’ aan de kaak te stellen en de plannen alsnog in de opslag te gooien waar het hoort, de prullenbak.

Het laatste natuuronderzoek van 2010 tot 2012  laat voor de liefhebbers zien hoe veel soorten aan flora en fauna het bos nu rijk is.