Museum Vlaardingen komt met tentoonstelling Volksbos

Museum Vlaardingen organiseert van 23 september t/m 3 december 2017 een tentoonstelling over het Volksbos:

Op 12 december 1992 plantten ruim 8.000 bewoners, op een koude winterdag, 16.000 bomen in gebied de Lickebaert in Vlaardingen. Dankzij deze actie verrees op deze plek geen afvalstort voor industrieel afval, maar een prachtig en uniek natuurgebied. Het werd het grootste protestbos van Nederland en Europa. Deze actie kreeg op verschillende plekken in Nederland navolging.

De actie werd georganiseerd door Het Groeiend Verzet en uitgevoerd met vele tientallen bewoners en steun van de Vlaardingse Huisartsen Kring, de Vlaardingse apothekers, bloemisten, de Vlaardingse afdeling van de Consumentenbond, de SP, GroenLinks en SGP en vele andere maatschappelijke organisaties. Maar vooral dus met steun van bewoners die bij huisartsen, apotheken en bloemisterijen ‘boombonnen’ kochten.

De tentoonstelling geeft  met veel foto’s, affiches, kindertekeningen, krantenberichten uit die tijd een beeld van hoe het verzet van inwoners een positieve bijdrage leverde aan de leefbaarheid van de woon- en werkomgeving.

De tentoonstelling is een initiatief van de Stichting Groeiend Verzet in de Lickebaert, namens deze Remi Poppe, Harry de Vries en Frederieke Verheijen, en wordt in samenwerking met Museum Vlaardingen uitgevoerd.

Museum Vlaardingen en de Stichting Groeiend Verzet roepen betrokken bewoners en hun (nu volwassen) kinderen op om een bijdrage te leveren aan de tentoonstelling door hun persoonlijke herinneringen of foto’s  te delen. Dat kan door een bericht te sturen naar a.poldervaart@museumvlaardingen.nl

Oorspronkelijk bericht: Museum Vlaardingen