Doe mee en stuur de Kamerleden een mail

Er zijn al vele acties geweest tegen de plannen voor de Blankenburgtunnel met een zesbaanssnelweg naast ons volksbos. Dat kunt u op deze website zien. Met als hoogtepunt een druk bezochte fakkeloptocht, en vele tienduizenden handtekeningen tegen deze plannen.

Er leek zich voor de verkiezingen een meerderheid in de Tweede kamer te vormen tegen dit onzalige plan. Jammer maar helaas, bij de coalitieonderhandelingen is de PvdA, die zich altijd tegen de Blankenburgtunnel heeft uitgesproken, 180 graden gedraaid in de uitruil van standpunten met de VVD. De Blankenburgtunnel is in het regeerakkoord opgenomen. Een zeer treurige zaak.

Maar met treuren houden we de tunnel + snelweg niet tegen. In 1992 waren de plannen voor een vuilstort al in een veel verder stadium, er lag een ministerieel besluit en er waren al investeringen gedaan door grond aan te kopen. Toch hebben we toen die plannen tegen gehouden door massaal verzet door met 8000 mensen het Volksbos aan te planten!

Dus willen we er ons ‘ kopje’ nu ook niet bij laten hangen, actie helpt.

Zeker nu de minister van Infrastructuur in het programma Buitenhof heeft gezegd dat vanwege het feit dat ze 250 miljoen van haar begroting moet inleveren, ze in haar beleid zal moeten ‘prioriteren en temporiseren’. In tijden van bezuinigingen is een zinloze en zeer schadelijke tunnel natuurlijk geen prioriteit, zou je zeggen.

Deze actie is afgelopen.